maanantai 12. elokuuta 2013

Now you're in New York

Täällä sitä sitten ollaan.


Yritin lentokoneen ikkunasta kovasti tähyillä, millon näkyisi ensimmäiset pilvenpiirtäjät. Hymyilin kuin mikäkin idiootti kun näin kuuluisan skylinen koko laskeutumisen ajan. Vieressä istuvaa taisi töyssyinen laskeutuminen vähän pelottaa, mut mä olin sillä hetkellä ehkä maailman onnellisin ihminen. Onnellisuus vaihtui tosin aika äkkiä ärsytykseen kun piti jonottaa immigrationiin ja tuskailla metrolippujen kanssa ja raahata mahdollisimman epäkäytännölliseksi osoittautunutta laukkua.

New York on kyllä erikoinen kaupunki. Vähän otti mahanpohjasta kun nousin ensimmäistä kertaa metrosta Manhattanilla ja näin ympärillä pelkkiä pilvenpiirtäjiä. Times Squaren valomäärä oli myös melko hämmentävä. Mutta noin muuten ensivaikutelma on melko eurooppalainen eikä yhtään tunnu siltä, että olisi jenkeissä. Jatkuvasti ympärillä kuuluva ja näkyvä espanja ei ainakaan vähennä ei-amerikkalaista vaikutelmaa. Vielä on kuitenkin paljon nähtävää enkä todellakaan väitä, että kerkesin parin tunnin kävelyn aikana nähdä yhtään mitään :D

Pää on aikaerosta melkosen sekasin. Tietokoneen kello näyttää puoli viittä aamulla eli täällä se taitaa olla vasta puoli kymmenen illalla. Tavallaan väsyttää ihan älyttömästi, mutta toisaalta ei tässä mikään ihan mahoton kiire ole vielä nukkumaan.

Huomenna jatkuu taas seikkailu :)


Perus

In New York, concrete jungle where dreams are made, oh
There's nothing you can't do, now you're in New York
These streets will make you feel brand new
Big lights will inspire you, let's hear it for New York
New York, New York

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti