keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Talvi(ko)

Surkeat kelit ovat iskeneet talla viikolla Arkansasiinkin. Lampotila huitelee nollan paikkeilla, ja taivaalta tulee kaikkea veden ja lumen valilta. Hendrixissa toimistot ovat kiinni ja tunnit peruttu riippuen opettajan halukkuudesta tulla kampuksella (esim. saksan opettaja joka asuu kampuksen vieressa on kuuluisa siita, ettei ikina peru tuntejaan). Kuulemma myos sahkot menivat poikki ja sen myota lammityslaitteetkaan eivat toimi, joten opiskelijat saavat palella "kylmassa" saassa. UAMS on myos ollut tavallista hiljaisempi, mutta psykiatriset osastot eivat huonon saan takia pysahdy, ja koska asun kampuksella, en voinut vaarallisen liikenteenkaan takia jaada pois toista tanaan. 

Suomessa olen tottunut siihen, etta jos maa on valkoinen, se on lunta. Taalla olen kuitenkin tormannyt sellaiseen ilmioon kuin jaasade. Ensimmaisen kerran kun nain maan valkoisena taalla, totesin kaverille, etta ulkona on lunta. Han katsoi minua kuin idioottia ja sanoi etta se on jaata. En ihan ymmartanyt miksi niiden valille pitaa tehda niin selva ero, kun eihan Suomessakaan niin tehda ja meilla on kuitenkin vahan enemman kokemusta talvesta... Mutta ajattelin asiaa enemman, ja tulin siihen lopputulokseen, etta en ole koskaan tormannyt Suomessa jaasateeseen. Se nayttaa samalta kuin pakastimessa oleva jaa eika ole pehmeaa niin kuin lumi. Autot peittyvat paksulla jaakerroksella, jonka irrottaminen onkin hankalampaa kuin tavallisen lumen ja jaan. Varsinkin kun suurimmalla osalla ihmisista ei yksinkertaisesti ole minkaanlaisia skrapoja...

Naissa kuvissa ei tuota ylla mainittua jaasadetta sinansa ole, mutta jaata kuitenkin! Tykkaan miten jaa tarttuu puihin ja kasveihin.





Edit: Pari paivaa myohemmin nayttaa jo talta!


2 kommenttia:

  1. Radiossa kerrottiin tänä aamuna, että sinne keski-länteen on luvattu myrskyä. Pysyttelehän suojassa, ettei tornado tai muu lumimyrsky vie sinua mennessään...

    VastaaPoista
  2. Hauskan näköisiä jääkuvia! :) hei ja musta oon kyllä törmänny jääsateeseen täällä Suomessakin? ehkä mä vaan epäonnisena kohtaan kivoja sääilmiöitä. Terkuin Laura ;)

    VastaaPoista